ДЕТАЛЬНО ПРО СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

Освітня програма
Біотехнологія

Спеціальність
«Біотехнології та біоінженерія»

Що таке Біотехнологія

Біотехнологія – це сукупність промислових методів, які застосовують для виробництва різних речовин із використанням живих організмів, біологічних процесів чи явищ. Зараз технологія біологічних процесів набирає в сучасному світі винятково велике значення. Взаємодія молекулярної біології, генетики, генної інженерії, біохімії і мікробіології, хімії і хімічної технології в області проблем біотехнології веде до створення нових біологічних агентів, вдосконалення керування біосинтезу тощо. Нова біотехнологія – це генетична і клітинна інженерія, які створили можливість переробки спадкового апарату організмів.

Майбутні спеціалісти отримають навички володіння контролем та керуванням біотехнологічними процесами, проектуванням біотехнологічних виробництв, проведенням екологічної та генетичної експертиз сировини і харчових продуктів, економікою та організацією біотехнологічних виробництв.

Які пакети прикладних програм використовуються під час навчання:

  • MS Office (Word, Excel, Access, Power Point)
  • Системи комп’ютерного тестування, навчальні матеріали, створені на платформі Moodle

 

Студенти мають можливість проходження стажування закордоном:

  • Туреччина (мережа готелів Papillon Hotels, Gloria Hotels&Resorts, готелі Spice Hotel&SPA, Calista Luxury Resort, Kaya Palazzo Resort, Cornelia De Luxe Resort)
  • Греція (готелі Kyllini Beach Resort, Porto Carras, Louis Zante Beach, Fodele Beach Hotel Blue Marine Resort & SPA)
  • Літня програма стажування Work & Travel USA
  • Німеччина (програми ZAV, ZAV2)

Стажування проходить в департаментах: “Food and beverage”, “Service”, “Housekeeping”, “Seller”, “Courier”

Основні дисципліни фахової підготовки:

  • загальна біологія
  • загальна біотехнологія
  • загальна мікробіологія і вірусологія
  • генетика
  • екологія
  • мікологія
  • контроль та керування біотехнологічними процесами
  • основи рослинництва і тваринництва
  • проектування біотехнологічних виробництв
  • процеси і апарати біотехнологічних виробництв
  • методи і засоби контролю якості
  • основи нутриціології
  • технологія біовиробництв

Це важливо!

Предмети ЗНО для вступу:

  • Українська мова та література (коеф. 0.2)
  • Історія України (коеф. 0.4)
  • Іноземна мова або Біологія (коеф. 0.3)

Можливий вступ на рівень:

  • бакалавра

Вартість навчання (вступ 2016):

  • Денна форма:
    • бакалавр - 8700 грн./рік

Випускники можуть обіймати посади:

  • фахівця в науково-дослідних установах
  • фахівця в галузі біології, біологічних та генетичних досліджень
  • фахівця в галузі харчової та переробної промисловості
  • фахівця з переробки: плодоовочевої продукції, бродильного виробництва та виноробства, виробництва молочних продуктів, виробництва м’ясних продуктів, виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчових концентратів, зберігання та переробки харчових продуктів
  • технолога у виробничих лабораторіях
  • технолога з біотехнологічних виробництв
  • лаборанта та техніка, пов’язаного з хімічними та фізичними дослідженнями

 

Біотехнологія   Біотехнологія

Додаткова інформація для завантаження:

Наші контакти:

Наша адреса: вул. Коваля, 3, м. Полтава, 36014

Кафедра товарознавства продовольчих товарів: каб. № 426а, 341

Тел.: (0532) 50-91-36

Е-mail: kafedra_tpt@mail.ua

Завідувач кафедри: д.с-г.н., професор Бірта Габріелла Олександрівна

Сайт кафедри: www.tpt.puet.edu.ua

Заповни анкету –
отримай знижку на навчання!

Для консультації зв`яжись з нами будь-яким зручним способом.

 
(0532) 50-25-62

primcom@uccu.org.ua

Ваші дані у безпеці