ДЕТАЛЬНО ПРО СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

Освітня програма
Харчові технології та інженерія

Спеціальність
«Харчові технології»

Ваша їжа має бути ліками, а ліки – їжею

Що таке Харчові технології та інженерія

Харчова промисловість та ресторанне господарство в Україні мають невідкладну потребу у висококваліфікованих спеціалістах. Враховуючи перспективи розвитку харчової промисловості, ресторанного господарства та туристичного бізнесу, потреба в фахівцях зі спеціальності «Харчові технології» з кожним роком буде зростає.

Підготовка за спеціальністю «Харчові технології» передбачає отримання глибоких теоретичних знань та практичних навичок з технологій зберігання, консервування та переробки м’яса, плодів і овочів, оволодіння професійними знаннями та навичками з технології виготовлення страв та кулінарної продукції, розробки нових видів харчових продуктів, проектування і реконструкцій підприємств ресторанного господарства, що дасть можливість працювати на керівних посадах харчових підприємств різних форм власності.

Широкий цикл практичної підготовки на передових підприємствах України та стажування за кордоном надасть можливість оволодіти професійними знаннями та навичками з виготовлення кулінарної продукції, отримати унікальну можливість здобути сучасну освіту високого рівня в галузі харчових технологій і ресторанного господарства.

Основні дисципліни фахової підготовки:

  • харчові технології
  • технологія галузі
  • контроль якості та безпеки продукції галузі
  • методи контролю продукції в галузі
  • метрологія, стандартизація і управління якістю продукції
  • організація, планування та управління виробництвом на підприємствах
  • проектування закладів ресторанного господарства
  • теоретичні основи технологій харчових виробництв
  • технологічні розрахунки, облік і звітність у галузі
  • технологія продукції ресторанного господарства
  • технологія напоїв
  • технологія мучних кондитерських виробів
  • інноваційні ресторанні технології
  • етнічні кухні
  • технологія продуктів дієтичного харчування
  • товарознавство та пакування харчових продуктів галузі
  • кухні народів світу
  • маркетинг в галузі
  • організація в галузі

Це важливо!

Предмети ЗНО для вступу:

  • Українська мова та література (коеф. 0.2)
  • Історія України (коеф. 0.4)
  • Математика або Географія (коеф. 0.3)

Можливий вступ на рівень:

  • бакалавра
  • магістра

Вартість навчання:

  • Денна форма:
    • бакалавр - 8700 грн./рік
    • магістр - 10450 грн./рік
  • Заочна (дистанційна) форма:
    • бакалавр - 5290 грн./рік
    • магістр - 7310 грн./рік

Випускники можуть обіймати посади:

  • директора ресторану
  • головного технолога
  • інженер-технолога підприємств ресторанного господарства та харчових і переробних підприємств
  • начальника контрольно-виробничої лабораторії
  • керівника або спеціаліста центру стандартизації і сертифікації харчових продуктів
  • спеціаліста служб захисту прав споживачів

Додаткова інформація для завантаження:

Наші контакти:

Наша адреса: вул. Коваля, 3, м. Полтава, 36014

Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства: каб. № 113, 114а, 340

Тел.: (05322) 2-48-60

Е-mail: tohv@uccu.org.ua

Завідувач кафедри: д.т.н., професор Хомич Галина Панасівна

Сайт кафедри: www.thvrg.puet.edu.ua

Заповни анкету –
отримай знижку на навчання!

Для консультації зв`яжись з нами будь-яким зручним способом.

 
(0532) 50-25-62

primcom@uccu.org.ua

Ваші дані у безпеці